Het huis aan het einde

Op 13 januari 2022 verscheen bij Uitgeverij Thomas Rap Het huis aan het einde, het verslag van een halfjaar wonen op Selvær, een klein Noors eiland in de poolcirkel.

Zie ook hier de boekpagina op Hebban, en hier op Goodreads.

De hele maand januari is Het huis aan het einde Boek van de Maand op de website van boekenblog Perfecte Buren. ‘Het huis van het einde was voor mij echt een heerlijke leeservaring,’ schrijft recensent Saskia. ‘Door de accurate beschrijvingen voelde ik me ook echt aanwezig op Selvær. Er overviel mij echt een gevoel van rust tijdens het lezen. […] Het huis aan het einde is absoluut een aanrader voor natuurliefhebbers, reizigers, dromers, literatuurliefhebbers…’

Op de website van Athenaeum Boekhandels werd een fragment gepubliceerd als voorpublicatie.

Literair Nederland besteedde aandacht aan de publicatie in hun ‘oogst van week 3′.

De uitzending van het Radio 1 Journaal (van 13 januari 2022) waarin ik met Astrid Kersseboom over het boek sprak, is hier terug te luisteren (vanaf 2:52).

Op 13 januari was ik ook te gast bij Opium op Radio 4, waar ik in gesprek ging met Annemieke Bosman; dat gesprek is hier terug te luisteren.

Op zaterdag 15 januari stond er een interview over Het huis aan het einde in Mezza, het magazine van o.a. het AD, en een artikel van mijn hand in FD Persoonlijk.

In de VPRO Gids (#3 van 2022) werd aandacht besteed aan Nooit meer slapen, waar ik op 17 januari te gast was bij Pieter van der Wielen. De uitzending van Nooit meer slapen is hier terug te luisteren.

Het Parool publiceerde op 19 januari een interview over Het huis aan het einde, dat is hier te lezen.

Katje de Bruin interviewde me voor VPRO Gids (#4 van 2022) voor de rubriek ‘Kijken’; dat is hier terug te lezen (met een illustratie van Jip van den Toorn).